U14: Továbbra is a fejlődés az elsődleges

Megjelent: 2024. szeptember 14.

A 2024/25-ös idényt beharangozó sorozatunk harmadik, utolsó részében az előző idényben bravúros szerepléssel a negyedik helyen végző U14-es együttesünket mutatjuk be.

Magasra tette a lécet U14-es csapatunk, amely az előző évadban a dobogóhoz is közel volt, végül a negyedik helyen zárta a 3/4 pályás budapesti bajnokságot. Emlékezetes győzelmekből nem volt hiány: az ezüstérmes Kastélydombot 6–4-re, a bronzérmes Goldballt 7–2-re vertük meg, a húsz mérkőzésünkből tizenkettőn három pontot szereztünk. A Babulják Zoltán, Jóni Norbert edzőpáros munkájának köszönhetően fokozatosan összeért a csapat játéka, tudatos, szép focit játszott a Puebla, márpedig ebben a korosztályban ez az elsődleges, és nem az eredményesség. Kimagasló egyéni teljesítményeket is láttunk az idényben, elég csak Babalola Tolanira gondolnunk, aki 49 (!) góljával a bajnoki góllövőlista élén zárt – nem véletlen, hogy felfigyelt rá a Honvéd.

Gólerős támadónk tehát a kispestieknél folytatja pályafutását, és Patály Roland távozása is érzékeny veszteség, de érkezőnk is volt a nyáron, Hikmat Maher Ádám személyében tehetséges irányító középpályással erősítettünk. Jó mentalitású, kiváló munkabírású játékosról van szó, igazi csapatjátékos, a beilleszkedéssel sem volt gondja, a nyitányon máris kezdőként kapott lehetőséget.

Ami az ellenfeleket illeti, a csoportunkból csak a Testvériség-Újpalotával játszottunk a mögöttünk hagyott idényben, a többi tizenegy csapattal nem. Az erőviszonyok ismeretében a Gloriett lehet az első számú bajnokaspiráns, de a középmezőny várhatóan ismét rendkívül sűrű lesz, bízunk benne, hogy fokozatos építkezéssel ezúttal is szép győzelmeket ünnepelhetünk. Az elsődleges szempont viszont továbbra is a fejlődés, márpedig ebben a mezőnyben lesz rá lehetőség, hétről hétre jó mérkőzéseket játszhatnak U14-es fiataljaink.