BLSZ IV: Együtt maradt a keret

Megjelent: 2024. augusztus 29.

A 2024/25-ös idényt beharangozó sorozatunk első részében BLSZ IV-es csapatunkkal foglalkozunk, amely stabil alapokra építhet, és bizakodva várhatja a bajnoki rajtot.

Folytassuk onnan, ahol abbahagytuk! Ez lehet a jelszó BLSZ IV-es csapatunknál, elvégre az előző bajnokság tavaszi szezonja ragyogóan sikerült a mieinknek. A legtöbb mérkőzésünket fölényesen, nagy különbséggel nyertük meg, a kilenc győzelem mellett mindössze három vereséget szenvedtünk el. Csaknem kétszer annyi pontot szereztünk, mint ősszel, ennek köszönhetően a kilencedikről egészen az ötödik helyig ugrottunk előre a tabellán, vagyis tényleg csak időre és türelemre volt szükség, hogy beérjen a munka gyümölcse.

A cél tehát egyértelmű: a tavaszi formát kellene átmenteni az őszre, hogy ezúttal a bajnokság első felében is a legjobbak közé tartozzon második számú együttesünk. Csakhogy az előző évad utolsó mérkőzése óta eltelt három hónap, és bár maradtunk a negyedik vonalban, jelentősen átalakult, gyakorlatilag kicserélődött a mezőny. Ezúttal ugyanis nem a 2-es, hanem a 4-es csoportban szerepelünk, a korábbi 12 helyett 10 ellenféllel találkozunk, és egyik sem ismerős a mögöttünk hagyott idényből. 

Ennek tükrében óvatosságra intenénk mindenkit az esélylatolgatással, elvégre jócskán vannak sötét lovak a csoportban, amely első ránézésre rendkívül sűrűnek, kiegyenlítettnek tűnik. Nehéz lesz odaérni a dobogóra, de nem lehetetlen – a motivációval biztosan nem lesz probléma. A felkészülés során erős ellenfelekkel, például a Spartacussal és a Csepel II-vel gyakoroltunk, és ha az eredmény nem is mindig, a játék képe többnyire biztató volt.

A felkészülésünk eddig zökkenőmentes volt – mondta Babulják Zoltán vezetőedző. – Az edzések és a mérkőzések látogatottsága is elfogadható volt. A keret teljesen együtt maradt, két játékost igazoltunk a védekező szekcióban. Az edzőmérkőzéseken látszott, hogy a csapat védekezésén javítanunk kell, és itt nem csak a védekező játékosokra gondolok, hanem az egész csapatra. A támadójátékunk folyamatosan javul, reméljük, az éles mérkőzésekre rendben lesz. Szeretnék inkább egy 6–4-es győzelmet mint egy unalmas 0–0-át átélni a kispadon… A csapat legnagyobb ereje a jó hangulat és az egység, ebben már tavaly is jók voltunk, idén sem lesz másképpen. Az edzőmérkőzések eredményével sohasem foglalkoztam, most kell élesnek és aktívnak lenni az első fordulótól. Jó és sikeres szezonban bízik mindenki, ezzel én sem vagyok másképpen!

BLSZ IV-es csapatunk első mérkőzését hazai környezetben, vasárnap 16.30-tól játssza a Rákosmente II ellen.