BLSZ III: Győztes fópróba után jöhet az előadás!

Megjelent: 2024. augusztus 31.

A 2024/25-ös idényt beharangozó sorozatunk következő részében terítéken BLSZ III-as csapatunk, amely az előző évadban még a második vonalban szerepelt.

A budapesti bajnokságok átalakítása miatt nehéz, már-már lehetetlen küldetésnek tűnt kiharcolni a bennmaradást a BLSZ II-ben, ugyanis jóformán a mezőny fele alászállt a harmadosztályba. Miután az első hét helyezett már a tavasz elejére ellépett, a nyolcadik KISE pedig tapadt rájuk, reálisan nézve a kilencedik helyért küzdhettek a mieink, azt viszont meg is szerezték, néhány bravúrnak és az üldözőik elleni győzelmeknek köszönhetően. Az egycsapatos BLSZ II-ben tehát nem maradt hely a Pueblának, a csapat gerince viszont kitartott, és egy osztállyal lejjebb küzd a minél előkelőbb helyezésért.

És hogy milyen kilátásokkal? Nos, a felkészülés alapján mindenképpen reménykedve várhatjuk az új idényt, a főpróba hetén előbb 1–1-es döntetlent játszottunk a Szent Pál Akadémiával, majd 2–1-re legyőztük a Csillaghegyi MTE-t. Utóbbival ráadásul egy csoportba kerültünk a BLSZ III-ban, ezért is volt értékes erőfelmérő a felkészülési mérkőzés. Ami a többi tizenegy riválist illeti, a Nimródot és a BEAC-ot az előző idényben magunk mögött tartottuk a másodosztályban, de persze azóta mindkét csapat erősödhetett, és a BLSZ IV-ből feljutó csapatokkal, így a Rúg-6-tal, a Goldballlal, a Mészöllyel és a Szent Istvánnal is számolnunk kell.

A felkészülés során azonban nem az ellenfelekre, hanem elsősorban saját játékára koncentrált Eszes László együttese, a szakembernek új érkezőket is be kellett építenie a nyáron. Régi ismerősök is visszatértek, a kapuban erősítést jelenthet Nagy Ákos, elöl pedig a hosszú sérüléséből felépülő Karacs András szállíthatja a gólokat, a Csillaghegyet az ő duplájával győztük le a főpróbán.

Minden adva van tehát a sikeres előadáshoz, zúgjon a vastaps már a bitang erős CsHC ’94 elleni szombat déli nyitányon a Pueblának!